Laakerit-varaosakauppa - Tilaa verkosta edullisia merkkiautonosia alkuperäislaatuisina
Merkki
1
Malli
2
Moottori (tyyppi)
Moottori (tyyppi)
3

Laakerit-osat saatavilla näille automerkeille

Laakerit varten VW edulliseen hintaan
Laakerit varten VW autoille
Kaikki mallit
Laakerit varten VOLVO edulliseen hintaan
Laakerit varten VOLVO autoille
Kaikki mallit
Laakerit varten TOYOTA edulliseen hintaan
Laakerit varten TOYOTA autoille
Kaikki mallit
Laakerit varten FORD edulliseen hintaan
Auto Laakerit varten FORD
Kaikki mallit
Laakerit varten BMW edulliseen hintaan
Auto Laakerit varten BMW
Kaikki mallit
Laakerit varten AUDI edulliseen hintaan
Auto Laakerit varten AUDI
Kaikki mallit
Laakerit varten NISSAN edulliseen hintaan
Auto Laakerit varten NISSAN
Kaikki mallit
Varaosatarjouksia kategoriassa Laakerit

Laakerit - Tärkeä varaosatuoteryhmä ajoneuvoon

Laakereita käytetään akselien ja muiden sellaisten osien tukemiseen, jotka mahdollistavat joko lineaarisen tai pyörivän liikkeen. Laakerit ottavat vastaan ja lähettävät kuormituksen liikkuvasta yksiköstä muille osille. Niitä köytetään moottorissa, vaihtovirtageneraattorissa, käynnistysmoottorissa, kytkimessä, tuulettimissa, pumpuissa, pyörän napayksiköissä jne.

Tärkeitä tietoja laakereista

  • Osan käyttöikä riippuu hyvin paljon käyttöolosuhteista. Paljon kuormitettujen yksiköiden, kuten pyörän navan, varavirtageneraattorin ja kytkimen, osat vaihdetaan useammin. Esimerkiksi pyörän napalaakerit rikkoutuvat yleensä 100,000 - 150,000 ajokilometrin jälkeen. Kytkimen painelaakerin käyttöikä on suunnilleen sama.
  • Erityisiä vetolaitteita ja puristimia käytetään laakereiden vaihtamiseen. Lisäksi muut komponentit voivat estää pääsyn näihin osiin. Tästä syystä laakerit kannattaa vaihtaa autokorjaamossa. Kokoonpanot tarvitsevat todennäköisesti säätöä huoltotoimenpiteiden jälkeen, mikä vaatii kokemusta ja tietoa. Esimerkiksi laturin purkamisen jälkeen on säädettävä jakohihnan jännitystä, ja kun pyörännavat on saatu huollettua tai korjattua, ohjauskulmat tulee säätää.
  • Uusi laakeri asennetaan usein yhtä aikaa muiden osien kanssa. Esimerkiksi vaihtamalla kytkimen irrotuslaakerin yhdessä kytkimen kannen kokoonpanon ja kytkinlevyn kanssa saa parempaa vastinetta rahoille. Huollettaessa vaihtovirtageneraattoria myös vetohihna tulisi vaihtaa. Muista, että laakereiden ostaminen sarjana on aina kustannustehokkaampaa. Sarjat ovat yleensä edullisia eivätkä ne sisällä ainoastaan kaikkia asennukseen tarvittavia osia vaan myös voiteluaineita. Ostamalla sarjat verkkokaupastamme säästät toimituskuluissa.
  • Ajotavalla on suuri vaikutus monien osien kuntoon.  Esimerkiksi ajaminen suurella nopeudella huonokuntoisella tiellä vähentää pyörän napayksikön käyttöikää. Tapa, jolla kytkinpoljinta pidetään alhaalla vaihdettaessa vaihdetta, saattaa johtaa tiettyjen järjestelmien osien ennenaikaiseen rikkoontumiseen. Ota huomioon, että joitakin osia on voideltava säännöllisesti. Pölysuojien kunnon tarkistaminen ja niiden orvaaminen ajoissa on myös tärkeää: veden ja lian pääseminen laitteen sisälle ja oiteluaineen vuotaminen saattavat lopulta vahingoittaa laitetta.